Hranu kupujem na tržnici većinom 2 puta tjedno - za vikend i onda još preko tjedna kad ponestane. Prošlu nedjelju sam fotografirala kako to izgleda pa vam možda da ideju što kupiti za zdravije obroke.
Kupim onoliko koliko nam treba za idućih 2-3 dana jer svježe povrće neće puno više izdržati u frižideru, pogotovo zelena salata.

ZELENA SALATA 

Na listi je čim se pojavi na tržnici i čim prestanu pomidori po ljeti. Zdjela zelene salate s nekim povrćem i pseudo žitaricom nam je omiljena večera. Ova količina bude za 3 do 4 obroka.

POVRĆE

Ovaj dio varira ovisno o tome što imam doma i što nam se jede. Taj tjedan sam imala još zelenog lisnatog pa nisam puno kupovala. Na listi se našao crveni i bijeli batat, krumpir, mrkva, brokula, ljubičasti luk, mladi luk, češnjak, peršin, celer, kiseli kupus.

Mladi luk je odličan dodatak salati. Brokulu sam iskoristila za juhu od brokule.

Prethodni postovi sa zelenom salatom:

Moja prehrana je pretežno biljna, meso i mliječne proizvode ne jedem zadnjih godinu dana, a ribu i jaja nekad da. Ribu više ljeti kad muž i ja idemo češće na večere, jaja nekad par puta na mjesec, a nekad par mjeseci ne uopće. Deserte jedem i ako ima u njima mliječnih proizvoda, ali ne da prevladavaju npr. cheesecake mi je malo too much ali čokoladna torta ili neki drugi kolač prođe tu i tamo, ne prečesto :) Na blogu zato dijelim samo biljne recepte jer je to ono što jedemo u većem dijelu, a prije sam znala staviti i tunu i jaja jer sam češće jela.

VOĆE

Naranče i mandarine su na vrhu sezone, pomalo već i prolaze. Voće i povrće je uvijek preporuka jesti sezonsko i čim kvalitetnije moguće (organsko, domaće). Sada je za narančemandarine i limune bar lako, vjerujem da će svi pronaći neki štand s domaćim. Taj dan smo postili na sokovima pa se tu našao i ananas za sok od naranče, madarine i ananasa.

Limunada je dio moje jutarnje rutine, ocijedim u staklenku sok pola limuna meni i pola mužu - taj dio je isti cijelu godinu, svaki dan. Osim toga, limun koristim za začiniti salate i u sokovima.

OSTALO

Taj vikend mi očito nije trebalo puno toga, pa izgleda da se samo pirova tjestenina, pelati, ananas, grejp i avokado našao iz Spara od hrane.

 

Kako to izgleda kod vas, koliko često kupujete, kako/kada nabavljate hranu za tjedan? Što najčešće kupujete? Interesiraju vas ovakvi članci?